HYMER BMC 2019

Кемпер HYMER B-Class ModernComfort (BMC) – иновативен, безопасен и лек. Това е следващото поколение в производството на кемпери, осъществимо със силното партньорство между Mercedes Benz и HYMER.

Кемперът HYMER BMC е модел 2019 година и е едно от най-новите попълнения на марката с изцяло нова визия, съчетаваща модерност с комфортност. Кемперите от серията ModernComfort са първите, в които се използва новото Mercedes Benz Sprinter шаси с предно предаване, изготвено специално за HYMER. Отсъствието на кардан и диференциал правят възможно използването на новото SLC-Chassis, което се използва единствено от HYMER и осигурява по-голяма стабилност и комфорт при движение дори при по-неравни пътища. Всичко това прави този кемпер едно превозно средство от изцяло ново поколение и единственият под 3,5 тона в този клас и индустрия. По този начин на това шаси да се поставят резервоари за вода с 180 л за чиста вода и с 150 л за мръсна вода. Тези резервоари са разположени в двойният под, висок 36 см заедно с останалите инсталации. Това разположение позволява по-голяма защита за резервоарите за вода от екстремни температури както и по-голяма стабилност при движение. При това решение се получава много лека конструкция, но с много нисък център на тежестта. BMC моделът е и с нова външна ширина – 2,29 м, което позволява по-голямо удобство както по време на път, така и по време на престой.

Освен това оборудването на Мерцедес е базирано на новия двигател с мощност 142cv или 177cv и е с 9G tronic скоростна кутия и новото табло на Spinter, взаимствано от новата Е класа. Освен това има и темпомат с автоматичен дистанционер и асистент при спиране. Кемперът разполага с климатик Thermotronic, имобилайзер, круиз контрол, хладилник, падащо легло, гардероб, две основни легла с дължина до 2,20 м, скрито осветление, телевизор 32 инча, сензор за дъжд, пакет за пушачи и още други екстри. В комбинация с изцяло новият външен и вътрешен дизайн резултатът е най-добрият кемпер в своя клас предлаган за момента.

Иновативния дизайн и конструкция на кемпера му печелят множество награди:

  • Европейска награда за иновация в кемпер индустрията за 2019 година
  • Германска специална награда за дизайн иновация за 2019 година
  • Кемпер на годината 2019 в категорията “Най-луксозен кемпер до 3500 кг”
  • Холандска награда за кемпер на годината за 2019 година
  • “Red Dot” награда за дизайн за 2019 година

Вътрешни разположения

Галерия